Ieșit din vederile celor de la Petrolul Ploiești, mijlocașul Alexandru Saim Tudor ar putea juca în a doua parte a sezonului de Liga a 2-a la FC Buzău, echipă care se luptă pentru locurile de play-off. Politehnica Iași a negociat cu Saim Tudor și ar fi fost dispuși să-i ofere acestuia un salariu lunar de peste 2.000 de euro, însă Buzăul a plusat și are prima șansă să obțină semnătura sa. Pe lângă salariul mai mare oferit, FC Buzău a câștigat lupta cu Poli Iași și prin faptul că jucătorul originar din Râmnicu Sărat a dorit să rămână aproape de casă.

În alegerea lui Saim Tudor, născut la Râmnicu Sărat pe 17 septembrie 1998, a cântărit mult și faptul că FC Buzău are șanse mari de a juca în play-off, fiind pe locul 5 la final de an, cu 28 de puncte, în timp ce Iașiul iernează pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte.

În vârstă de 23 de ani, Alexandru Saim Tudor a marcat un gol în acest sezon pentru Petrolul, în meciul Politehnica Iași, în prima etapă pe Petrolul l-a câștigat, pe teren propriu, cu 2-0.

De când a fost achiziționat de Petrolul de la CSM Râmnicu Sărat, în vara anului 2017, Saim Tudor a avut în acest sezon cele mai puține minute jucate, doar 295 în cele opt partide în care a fost utilizat, în două dintre ele fiind titular, dar în care a și fost schimbat. A promovat cu echipa ploieșteană din Liga a 3-a, iar în Liga a 2-a a strâns 71 de meciuri și 11 goluri în trei sezoane și jumătate. În ultima perioadă, mijlocașul nu a mai făcut parte din vederile antrenorilor.

Sursa: Realitatea de Buzau