Încep controalele în maternitățile din regiune. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a semnat ordinul de începere a celui mai mare control în spitale, din ultimii ani.

Verificările privind infecţiile nosocomiale în toate maternităţile vor începe de astăzi în Vrancea, iar în Buzău încep de luni. Până la jumătatea lunii viitoare, maternitățile vor fi verificate în ce privește respectarea condițiilor igienico-sanitare. Controalele se vor desfășura la ordinul Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu inspectori din cadrul Direcțiilor Județene de Sănătate Publică.
„S-a primit această adresă, este vorba de un control tematic pe care noi, cei din supraveghere, îl vom efectua alături de colegii de la Inspecția Sanitară de Stat. Ea vizează toate maternitățile. Deci noi avem trei maternități pe care va trebui să le vizităm. Această acțiune tematică se desfășoară în perioada 14 ianuarie-15 februarie. Are o grilă de control. Ea urmărește, în mod special, respectarea ordinelor 1101 referitoare la infecțiile asociate asistenței medicale, 1226 cu colectarea deșeurilor și a ordinului 961 în ceea ce privește aplicarea măsurilor de curățenie, dezinfecție, dezinsecție și, bineînțeles, nu în ultimul rând, sterilizarea.”, a declarat pentru Focus FM Regional ,medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.
          Controalele în maternitățile buzoiene vor începe de luni, însă autoritățile de sănătate publică sunt optimiste și spun că nu se așteaptă să găsească mari nereguli. Aceleasi autorități dau asigurări că pacintele și nou născuții din Buzău sunt tratati în condiții sigure, incidența afecțiunilor intraspitalicești fiind redusă în acest județ.
Articolul precedentMăsuri stricte, pentru prevenirea epidemiilor, în spitalele buzoiene
Articolul următorCaz revoltător, într-un centru de plasament buzoian