În data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 147 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 24 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar 09.00. – 12.00, 17.00 – 19.00, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor, disciplinarea şi responsabilizarea pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor. În urma activităţilor, poliţiştii au identificat şi consiliat 49 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi cu privire la respectarea normelor rutiere.

Tot ieri, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 41 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 17 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 184 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autovehiculul unui şofer de 48 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea de prioritate și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (10), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 10 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru conducerea unui autovehicul având permisul de conducere anulat, pentru tractarea unei remorci neînmatriculate și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ultimul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bălăceanu, depistat în municipiul Râmnicu Sărat la volanul unui autovehicul. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,84 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentReținuți pentru 24 de ore după ce au pătruns într-o locuință și au furat 1300 de lei și un telefon mobil
Articolul următorBenone Sinulescu a murit! Artistul avea 84 de ani! Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii