Reabilitarea completă a trei mari artere din municipiul Buzău, Unirii, Transilvaniei şi Industriilor, va influența traficul auto. Reprezentanți ai Primăriei, constructorului și conducerea Poliției Rutiere Buzău s-au întâlnit pentru a găsi cea mai bună soluție astfel încât șoferii să resimtă cât mai puțin deranjul generat de lucrări.

Primele artere modernizate vor fi strada Transilvaniei și Aleea Industriilor. În perioada lucrărilor, se va lucra pe un sens de circulație, urmând ca pe celălalt sens să se circule alternativ, pe bază de pilotaj uman.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,6 milioane de euro, Primăria Buzău urmând să contribuie la proiect cu un procent de 2 % din valoarea totală a investiției.

Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru bicicliști, îngroparea cablurior electrice, de cablu / tv și telefonie, dar și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau