Gloria Buzău a remizat în această seară pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în confruntarea cu petrolul Ploiești, altă dată un derby în Liga 1. Echipa pregătită de Ilie Stan s-a confruntat în această săptămână cu noi infectări cu coronavirus, Dragoș Huiban, Adi Chică Roșă și Marius Ioniță fiind depistați și ei cu COVID-19. Din acest motiv, Ilie Stan a avut doar șase rezerve în acest meci. 

SCM Gloria Buzău a confirmat și la Ploiești perioadă bună, ajungând la cinci meciuri consecutive fără înfrângere, cu 3 victorii și două rezultate de egalitate. În cele șase partide desfășurate în deplasare, echipa lui Ilie Stan are două victorii, patru remize și o înfrângere.

În meciul de la Ploiești, după o primă repriză fără goluri, în minutul 66 Petrolul a deschis scorul. Mario Bratu a centrat dintr-un corner din dreapta, Vajushi a urmărit la prima bară și a lăsat mingea să treacă în centru. Balonul a ajuns la Marian Huja, care a șutat din prima, de la 10 metri, în vinclul din dreapta, fără șanse pentru portarul Stoian.

În minutul 70 Tucaliuc i-a pasat lui Iurcu, iar acesta a trimis mingea, la 15 metri poziție centrală, pe lângă Huja și apoi a fost împiedicat de acesta. Arbitrul a acordat penalty în ciuda protestelor gazdelor. Cosmin Tucaliuc a executat penalty-ul în dreapta, pe jos, lângă bară, iar Kitanov nu a putut interveni deși a ghicit colțul.

Partida s-a încheiat astfel 1-1 (0-0) și Gloria Buzău acumulează 20 de puncte după 13 meciuri jucate. În etapa următoare, pe 5 decembrie, Gloria Buzău va juca pe teren propriu cu Aerostar Bacău. Până atunci, Gloria Buzău va juca luni, 30 noiembrie, de la ora 20.45, cu FCSB, în șaisprezecimile Cupei României, ediția 2020-2021.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Balgiu, C. Toma, Perju – Cr. Ciobanu (Andr. Ignat 64′), Ghe. Anton, Pațurcă (Stăiculescu 87′), Tucaliuc (Piftor 90+1′) – Iurcu, Iul. Roșu. Rezerve neutilizate: Horeboiu – Dumea, Dr. Lazăr. Antrenor: Ilie Stan

Sursa: Realitatea de Buzau