Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis ca perioada de autorecenzare a populației să se prelungească. Noul calendar de culegere a datelor va fie anunţat, vineri, de Institutul Naţional de Statistică. Până în prezent, aproximativ 8 milioane de cetățeni au completat chestionarul de autorecenzare.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că vineri va avea loc o conferinţă de presă pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, ca urmare a deciziei extraordinare a CCRPL (Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor) privind prelungirea perioadei de autorecenzare şi noul calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă în faţă, prin intermediul recenzorilor.

Aurorecenzarea trebuia să se încheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia să începă faza a doua a Recensământului 2021 în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă în faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online. 

 

În ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, platforma a fost asaltată de sute de mii de solicitări. S-a ajuns din nou la probleme tehnice pentru care a fost nevoie de intervenţia specialiştilor timp de câteva ore. 
Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoşani sunt doar câteva dintre judeţele în care peste 40% din populaţie s-a autorecenzat.

Articolul precedentSpitalul Județean din Buzău vrea să acorde stimulente și medicilor care nu sunt angajați în unitate, însă cu o condiție
Articolul următorÎncepe noul program „Rabla” și „Rabla Plus” – Care sunt noutățile pentru cei care vor să-și cumpere mașini