Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a anunţat că, după o evaluare a situaţiei zonelor afectate în urma ploilor abundente, la nivel guvernamental va fi accesat Fondul de solidaritate.

„Am vorbit cu premierul. Pentru că sunt elemente de infrastructură afectate vom accesa de la nivel guvernamental Fondul de solidaritate însă pentru asta trebuie să avem mai întâi gata evaluarea acestor pagube pentru că trebuie să transmitem o solicitare exactă a nevoilor noastre. De aceea insistam să facem această evaluare în regim de urgenţă imediat ce condiţiile meteo o să permită. În ceea ce priveşte mecanismul de protecţie civilă, acesta se poate accesa numai pentru situaţiile în care autorităţile naţionale nu pot face faţă, accesul la acest mecanism făcându-se în general atunci când sunt situaţii catrastrofale”, a afirmat sâmbătă Carmen Dan în cadrul comandamentului de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice de ploi abundente.

Ministrul a subliniat că şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se află în zona Moldovei unde verifică la faţa locului situaţia şi va raporta direct la nivelul Conducerii ministerului.

„Secretarul de stat în MAI Raed Arafat pleacă acum către Bacău şi se va opri în judeţul Buzău, şi Covasna şi Braşov”, a mai spus Dan.

Ea a solicitat ca tot personalul de la nivelul prefecturilor să fie pe teren,

„Avem două acţiuni de evacuare preventivă, vorbim de localitatea Fărcaşa din judeţul Neamţ – 132 de persoane şi în Covasna unde sunt două sate unde a fost nevoie să evacuăm 130 de persoane. Acolo s-a rupt un dig. Ţin să mulţumesc MApN că ne-a sprijinit”, a afirmat ministrul.

La Buzau, situatii critice se inregistreaza in localitatile Lopatari si Chiliile. Aicici, mai multe sate sunt complet izolate.

Articolul precedentConstantin Ionescu, președintele liberalilor buzoieni
Articolul următorNoua restrictie pe DN 10. Drumul Buzau- Brasov a fost inchis circulatiei rutiere