Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 103 sancţiuni contravenţionale. Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 20 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 4 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză în localitate – 133 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 37 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Spătaru.

De asemenea, 4 conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru neportul centurii, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu defecţiuni tehnice, iar 7 pentru alte abateri în trafic.

Poliţiştii au reţinut alte permise de conducere pentru depăşire neregulamentară, neprezentarea în termen de 24 de ore de la accident soldat cu pagube materiale şi pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere.

De asemenea, poliţiştii rutieri au organizat şi executat o acţiune pe liniareducerii riscului de victimizare prin posibila implicare a pietonilor în accidente de circulaţie. În cadrul activităţilor preventiv-combative au fost orpiţi, consiliaţi şi sancţionaţi contravenţional 52 de pietoni.

În cursul zilei de joi, 17 decembrie 2020, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, unui brăilean în vârstă de 22 de ani.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 42.922 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentS-a ales cu dosar penal pentru furtul unei biciclete
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 19 decembrie 2020