Ținând cont de nevoia de sânge din spitale, buzoienii care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați  de reprezentanții Protoeriei Buzău I să mear­gă și să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.

Biserica răspunde astfel apelului făcut de conducerea Centrului de Transfuzii Buzău de a parti­cipa  cu donatori la refacerea sto­curilor de sânge necesare spitalelor. 

„Urmare a solicitării Centrului de Transfuzii referitoare la nevoia recrutării de noi donatori de sânge, în perioada imediat următoare, vă facem cunoscut că Înaltpreasfințitul Părinte Arhie­piscop Ciprian a aprobat lansarea unui apel pentru   identificarea de noi donatori preoți și mireni, la nivelul Eparhiei noastre, începând cu luna noiembrie 2020.Prin urmare, fiecare parohie se va implica activ să organizeze sesiuni de donare, dar până în data de 6 decembrie 2020, va trimite la Protoierie un raport în care să prezinte numărul donatorilor și cantitatea de sânge donată. De aceea, preoții sunt datori să facă cunoscut apelul Centrului de Transfuzie Sanguină tuturor credincioșilor, așa încât, cei care îndeplinesc de condițiile admisibilitate, să se poată prezenta în timp util, la sediul instituției sus-amin­tite, din strada General Baștan nr. 2 și să beneficieze de drepturile garantate de legislația în domeniu”, a transmis protoiereu preot Călin Constantin. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 113. România este din nou rușinea Europei
Articolul următorTraian Băsescu cere introducerea stării de urgență în România