Federația Română de Fotbal a stabilit luni, 27 iunie, prin tragere la sorți, programul fazei regionale a Cupei României, ediția 2022-2023, competiție care din acest sezon se va disputa într-un nou format.

”În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României”, sună prezentarea FRF făcută noului format al Cupei României.

Cupa României debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării, respectiv reprezentanta capitalei București, un număr de 42 de echipe, vor fi împărțite în șapte zone, rezultând șapte câștigătoare regionale care merg în turul 1.

În fiecare regiune au fost determinate două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare, rezultând, astfel, trei meciuri în fiecare grupă, după ce s-a aplicat programul tabelei Berger de 4. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, astfel vor rezulta șapte calificate mai departe. Aceste șapte echipe învingătoare vor primi fiecare un trofeu al Cupei României pentru regiunea câștigată.

Regiunea 7 / Sud-Est

Grupa 1: Vrancea (Victoria Gugești), Brăila (Victoria Traian), Constanța (Axiopolis Cernavodă)
Brăila – Constanța (6 iulie), Vrancea – Brăila (9 iulie), Constanța – Vrancea (13 iulie)

Grupa 2: Tulcea (Pescărușul Sarichoi), Galați (Unirea Braniștea), Buzău (Voința Lanurile)
Galați – Buzău (6 iulie), Tulcea – Galați (9 iulie), Buzău – Tulcea (13 iulie)

Articolul precedentPloaia scurtă, însă de mare intensitare, după câteva ore toride, a produs fenomene nedorite în Râmnicu Sărat
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta Buzău – Galați