În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD Buzău, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a răspuns acuzațiilor pe care senatorul liberal Vlad Pufu i le-a adus vizavi de majorarea impozitelor în anul 2021.

În replică la acuzațiile care i s-au adus la ultima conferință de presă organizată de senatorul liberal Vlad Pufu, Toma a precizat că situația cu care se confruntă unii buzoieni, care au de plătit taxe și impozite la bugetul local majorate în procent de 300% este una reală, dar necesară, iar asta deoarece ar exista o practică în rândul oamenilor cu bani de la Buzău, de a-și trece bunurile imobile de firmă pe persoană fizică.

„Îmi pare rău că trebuie să spun asta și îmi cer scuze că o fac, dar suntem în situația în care trebuie să luăm de la bogați și să dăm la săraci, pentru că avem o mulțime de personalități în orașul acesta, care au cumpărat active și le-au trecut de pe firmă pe persoană fizică, astfel încât să plătească 0,2% și nu 1,3% , cât plătesc toate firmele serioase din acest oraș. Primăria nu poate funcționa decât cu bani de la populație și de la firme. Așa cum am spus din 2016, 5% se iau bani de la populație, 95% se iau bani de la firme. Firmele, având și ele probleme cu perioada asta nenorocită, pentru că au pierdut contracte, au plătit mai puțin la Primăria Buzău. Datorită facilităților acordate de Primărie, am reușit, între ghilimele, să colectăm doar 52 – 53 %, dar avem o gaură de vreo 12 milioane de euro, pe care sigur o acoperim reducând costurile de peste tot.”, a declarat primarul Buzăului,

Constantin Toma a ținut să precizeze ce înseamnă un demers precum cel anunțat de senatorul Vlad Pufu în cazul care Prefectura nu va proceda la revocarea hotărârii prin care taxele și impozitele buzoienilor au fost majorate, și anume acțiunea la instanța de contencios administrativ:

„Se blochează tot! Nu mai putem strânge nimic. Nici gunoiul de pe stradă, pentru că această hotărâre de Consiliu Local este pe tot ceea ce înseamnă modificarea hotărârii CLM prin care adunăm dările de la populație. Îi rog să nu blocheze acest oraș!”, a spus Constantin Toma.

Sursa: Realitatea de Buzau