Trei artere rutiere importante din municipiul Buzău vor fi modernizate anul viitor. Contractul a fost adjudecat, prin licitație, de un consorțiu închegat în jurul unei mari companii din Galați. Lucrările de reabilitare a străzii Iazul Morilor și a bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Republicii presupun refacerea carosabilului, a trotuarelor, realizarea unor piste de bicicletă și îngroparea cablurilor de telecomunicații.

Lucrările vor începe la primăvară, iar finanțarea este asigurată printr-un împrumut contractat de Primăria Buzău. Valoarea totală estimată este de aproximativ 26 de milioane de lei fără TVA. Licitația pentru reabilitarea celor trei artere a fost câștigată de o asociere de firme, al cărei lider este o firmă din Galați, specializată în modernizarea de drumuri. Alte patru firme vor contribui la modernizarea celor trei străzi, între care și una din Buzău.

Între timp, autoritățile Buzăului au dat undă verde reabilitării a două dintre cele mai deteriorate străzi din municipiu. Este vorba despre strada Parâng și Aleea Pictor Adina Paula Moscu.

Anul 2021 a fost dominat de începerea șantierelor pe cele 3 mari străzi din oraș, Bulevardul Unirii, Bulevardul Industriilor și Strada Transilvaniei, șantiere ce vor fi finalizate până la jumătatea anului viitor. De asemenea, s-a lucrat și se lucrează pe străzile de pe Unirii Sud și desigur vom continua reabilitarea de-a lungul întregului Bulevard Unirii.

Sursa: Realitatea de Buzau