La finalul ultimei ședințe Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că după Anul Nou va renunța la funcția politică pe care o deține în Partidul Social Democrat, unde este președinte executiv al organizației județene a PSD Buzău, funcție pe care spune că nu vrea să o mai ocupe de anul viitor.

 „În anul 2021 nu mai am target o funcție politică, ci singurul target este ca, împreună cu colegii din Consiliu Județean să ducem la îndeplinire proiectele pentru a putea să răspundem doleanțelor cetățenilor. Pe 27 septembrie m-au votat peste 100.000 de oameni și de aceea, nu pot face politica propriului partid, ci trebuie să fac politica cetățenilor. De aceea, probabil, de la 1 ianuarie nu voi mai deține nici o funcție politică în partid, pentru că sunt destui oameni tineri care pot să ocupe aceste funcții. 99,9 % mă voi retrage din funcția de președinte executiv”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Retragerea lui Petre Emanoil Neagu din funcția de președinte executiv al PSD vine după mai multe tensiuni pe care le-a trăit în interiorul filialei județene. Înainte de alegerile locale, Neagu s- a aflat în război deschis primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care este președinte al organizației municipale a PSD. Toma a anunțat atunci că nu îl susține pe Neagu pentru președinția Consiliului Județean, ci pe Lucian Romașcanu.

Războiul dintre cei doi a fost tranșat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel care a fost candidatul PSD la președinția CJ Buzău. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCreșterea impozitelor pe clădirile degradate a fost adoptată de CLM Buzău
Articolul următorHC Buzău a pierdut și meciul cu HC Dobrogea Sud Constanța