În ziua de 9 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat doua activităţi preventive cu scopul prevenirii victimizării minorilor.

Una dintre activităţi  s-a desfășurat într-o zonă comercială din municipiul Buzău, unde, părinții identificați la cumpărături pentru începerea noului an școlar au fost informați, în vederea creșterii gradului de siguranță a minorilor, cu privire la comportamentele de risc și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe drumul către/de la unitățile de învățământ, dar și în mediul on-line.

Cealaltă activitate s-a desfăşurat la Şcoala Generală nr. 12 , unde, sub egida Şcoala din Parc  vine în cartier, copiilor care participau la concursul de desene pe asfalt, le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive pentru siguranța proprie.

 De asemenea, părinții au fost consiliați cu privire la siguranța on-line a minorilor, siguranța pe drum și acasă atunci când nu sunt supravegheați de către adulți, dar și măsuri de siguranță pentru achiziționarea on-line sigură a rechizitelor. 

Pe parcursul activităților au fost transmise recomandări preventive unui număr de aproximativ 120 de persoane, cărora le-au fost distribuite un număr de 100 de materiale preventive.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau