Managerii spitalelor din județul Buzău și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică s-au întâlnit marți, 29 iunie, la sediul Instituției Prefectului pentru a discuta despre problemele care trebuie rezolvate cât mai repede în unitățile spitalicești astfel încât un eventual val 4 al pandemiei de coronavirus să nu mai creeze probleme în județ.

A fost făcută o analiză a situației din fiecare spital în parte, atât din punct de vedere al capacității de preluare a pacienților COVID-19, cât și din punct de vedere al posibilității de tratare a acestora. La finalul întâlnirii a fost întocmită o listă cu lucrările ce trebuie efectuate în perioada următoare în fiecare spital în parte astfel încât acestea să poată prelua și trata pacienți infectați cu SARS CoV-2, în caz că va apărea un nou val de îmbolnăviri.

”S-au stabilit următoarele activități care urmează să fie organizate și implementate, după cum urmează:

– Spitalul Municipal Râmnicu Sărat: se urmărește extinderea rețelei de oxigen în mai multe saloane, precum și identificarea și angajarea de medici pentru secția A.T.I.

– Spitalul CFR Buzău: se urmărește creșterea capacității de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare.

– Spitalul de Boli Cronice Smeeni: se urmărește dotarea spitalului cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10l/min 

– Spitalul Orășenesc Nehoiu: se urmărește proiectarea și execuția unei instalații de oxigen pentru secția de terapie intensivă precum și repararea liftului defect în vederea realizării unor circuite separate pentru pacienții Covid și non-Covid,”, se menționează în comunicatul de presă transmis de Instituția Prefectului Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau