Instituția Prefectului-Județul Buzău a transmis Primăriei municipiului Buzău, în atenția domnului primar al orașului, Constantin Toma, și a domnului secretar general, Eduard Pistol, o adresă ce conține propunerea specialiștilor din Prefectură cu privire la accesul cetățenilor și al jurnaliștilor la ședințele Consiliului Local Municipal.

Astfel, specialiștii din cadrul Instituției Prefectului opinează că este oportun ca accesul cetățenilor și al jurnaliștilor la ședințele miniparlamentului buzoian să fie posibil în funcție de numărul infectărilor cu coronavirus, fără ca interzicerea la ședințe a acestor două categorii de persoane să fie cu caracter permanent. Mai exact, propunerea Instituției Prefectului, transmisă Primăriei Buzău, prevede ca restricționarea accesului la ședințele Consiliului Local Municipal să intre în vigoare în situația în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Buzău, raportat de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, este mai mare de 50 de cazuri pentru 3 zile consecutive. De asemenea, s-a propus ca ridicarea restricțiilor să se realizeze în situația în care, potrivit datelor raportate de DSP Buzău, numărul de infectări cu coronavirus la nivelul județului scade sub 20 de cazuri, timp de 5 zile consecutive.

”La momentul la care în Consiliul Local Municipal a fost adoptat proiectul privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al miniparlamentului local, toate privirile și speranțele s-au îndreptat către Instituția Prefectului.  Am promis în luna iulie că voi  analiza subiectul  cu prioritate. Am lansat public, pe 13 septembrie, primele concluzii și propuneri  într-o emisiune la un post local de televiziune, iar pe 15 septembrie, am transmis către Primăria municipiului Buzău propunerile pentru revenirea la normalitate. În principiu, propunerea este ca prevederile celor două alineate, care îngrădesc accesul presei și al cetățenilor, să intre în vigoare doar între anumite praguri de infectare.
Mă bucur că rațiunea este pe cale de a îndrepta o decizie ce a îngrădit dreptul  cetățenilor și al presei la ședințele Consiliului Local și sper ca anunțul lansat, marți, de către domnul primar să devină  realitate în prima ședință de Consiliu Local Municipal. Jurnaliștii au dreptul și trebuie să asiste la aceste ședințe, asemenea cetățenilor care sunt interesați de proiectele consilierilor pe care i-au votat”, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: APP cere abrogarea Ordonanței de supraimpozitare a românilor – De ce acuză Guvernul
Articolul următorDezbateri ale ofiţerilor de la Siguranţă Şcolară cu elevii de gimnaziu, pe tema bullyingului