Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, a transmis că nu are de gând să revină asupra deciziei de a schimba locația centrului de carantină, stabilit în fosta tabără de la Arbănași, centru identificat la cererea Ministerului Sănătății, pentru eventualele persoane care ar intra în contact cu bolnavi infectați cu coronavirus. 

Aceste locații sunt solicitate de Ministerul Sănătății doar în cazul în care capacitatea de stocare în caz de o eventuală epidemie ar fi depășită la nivelul Bucureștiului. Ne-am gândit initial la Centrul multifunctional Pârscov, pavilionul 2, dar s-a constatat că prezintă defecțiuni la nivelul acoperișului și e decuplat de la utilități. (..)Mesajul meu către oameni e de calm și liniște, oamenii nu au motive de îngrijorare și să nu se lase atrași în această manipulare. Nu e nici un pericol pentru sănătatea lor. Iar șefului UAT-ului  care a declanșat isteria îi transmit să analizeze mai atent demersurile pe care le-a făcut și pe care are de gând să le facă și să nu intervină într-un program al Guvernului, care vrea să asigure niște elemente minime de siguranță și de certitudine că nimic rău nu se va întâmpla” a declarat prefectul de Buzău.
Prefectul a adăugat că nu are motive să schimbe locația centrului de carantină, stabilit zilele trecute în fosta tabără de la Arbănași, lucrurile fiind bătute în cuie.
Articolul precedentFost prefect, membru PRO România. Se pregătește pentru alegerile locale?
Articolul următorScuaruri pe DN2E85, după tragedia de la Spătaru