Cea mai mare unitate medicală din Buzău a scos la concurs  11 posturi de medic

Cea mai mare unitate medicală din Buzău a scos la concurs, zilele trecute, nu mai puţin de 11 posturi de medic. Pentru absolvenţii de medicină care vor opta să aleagă unul dintre posturile scoase la concurs, autorităţile judeţene le vor oferi un bonus de 2.900 de lei, timp de şase luni, iar pentru cei din alte judeţe, le vor asigura şi locuinţă de serviciu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează, de ani buni, la cota de avarie în privinta numărului de medici.

De-a lungul timpului, conducerea unităţii sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată puţini au fost cei interesaţi.

Ultima tentativă de acest fel a avut loc în octombrie, când au fost scoase la concurs 13 posturi iar cele mai multe au ramas neocupate

Concursul de angajare va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2019. Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze la spitalul din Buzău beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadraţi la Spitalul Judeţean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

În acelaşi context, Consiliul Judeţean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuinţe care vor fi oferite spre închiriere medicilor.

Articolul precedentAccident mortal, la Rîmnicu Sărat
Articolul următorVideo | Revelion grandios în Piața Dacia. Buzoienii au petrecut pînă dimineața