În data de 9 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 134 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 23 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În intervalul orar 11.00 – 19.00,  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Buzău au acționat pentru prevenirea și combaterea nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului.

Tot ieri, în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a  conducătorilor auto care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 84 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 11 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale și pentru depășirea neregulamentară.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (21), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 64.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentNu deținea documente de proveniență și transport pentru lemnul de foc
Articolul următorPrimarul din Buzău trage un semnal de alarmă și cere ajutorul Guvernului