În data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere au întocmit 4 dosare penale, au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 6 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Infracţiunile constatate la regimul circulaţiei ieri au fost conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat, conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ultimul caz este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din Mărăcineni, depistat pe DN2E85, în localitatea Costești, la volanul unui autocamion. În urma testării au aparatul etilotest  a indicat că şoferul consumase alcool, fiind înregistrată o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

34 dintre şoferii sancţionaţi în cursul zilei de ieri au fost amendaţi pentru că au depăşit limitele legale de viteză, iar 3 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Unul dintre protagonişti este un tânăr şofer, în vârstă de 22 de ani, din Suceava, oprit de echipajul care acţiona pe DN1B, în localitatea Ulmeni, întrucât aparatul radar a inregistrat în cazul maşinii condusă de acesta o viteză de 114 km/h.

Alţi 3 şoferi au rămas pietoni pentru că au folosit telefonul mobil în timpul condusului sau pentru că nu s-au prezentat în termen de 24 de ore de la implicarea într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (13), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (3), dar şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 30.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau