În data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Partenerii de dialog ai poliţiştilor au fost elevii claselor a IX-a și a XI-a din cadrul Colegiului Economic Buzău, având ca scop reducerea riscului infracțional și de victimizare.

Elevilor le-au fost prezentate elemente ale răspunderii penale și factorii de risc ce-i pot duce în zona de victimizare prin fapte antisociale, formele violenței, ale bullyingului și cyberbullyingului.

De asemenea, s-au purtat discuții ce au vizat respectarea normelor de conviețuire socială, a comportamentului în comunitate și în incinta unității de învățământ și le-au fost prezentate consecințele adoptării anumitor comportamente, elemente ale răspunderii penale, formele traficului de persoane, ale violenței, bullyingului și cyberbullyingului.

Sursa: Realitatea de Buzau