În ziua de 16 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat și desfășurat o activitate în Parcul „Alexandru Marghiloman”,  împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, în cadrul Proiectului „Școala Din Parc”.

Activitatea a avut ca scop prevenirea și combaterea traficului/consumului ilicit de droguri sau alte substanțe psihoactive interzise.

Principalul mod de învățare a fost prin joacă și mișcare în aer liber, polițiștii transmițându-le recomandări privind siguranța personală pe timpul vacanței de vară, pentru formarea unor deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol pe care le pot întâlni în această perioadă.

În cadrul activității au fost folosiți și ochelari tematici pentru simularea intoxicării cu alcool sau droguri, ochelarii devenind parte integrantă a activităților.

Astfel, au fost clarificate riscurile și pericolele la care aceștia s-ar putea expune din cauza consumului de alcool/droguri, prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice și psihice.

Polițiștii vor continua astfel de activități pentru diminuarea riscurilor de victimizare în rândul tinerilor.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau