În data de 25 februarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul Postului de poliție Sărulești au acționat, în sistem integrat, pe  raza localităţilor Vintilă Vodă şi Săruleşti, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, pentru a verifica legalitatea transporturilor de animale vii, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, a delictelor silvice și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în rândul comunității locale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 20 de persoane și au fost controlate 30 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 2000 de lei, din care două conform prevederilor H.G. nr.984/2005  privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor  și una pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul controalelor efectuate în timpul acțiunii, pe DJ204C și pe DJ203K, în localitățile Sărulești și Vintilă Vodă, au fost depistat în trafic doi șoferi râmniceni, în vârstă de 44 de ani, respectiv 36 de ani, care transportau bovine în autoutilitarele conduse.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cei doi bărbați nu deţineau documente de transport și nici de proveniență. În consecință, cei doi au fost sancţionaţi conform prevederilor H.G. nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor

Sursa: Realitatea de Buzau