În data de 12 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar  13.30 – 15.30, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău împreună cu poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Buzău, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor produse în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, din judeţ.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Aparatele radar au înregistrat 44 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 159 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unei femei de 65 de ani din Vrancea, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Costeşti.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (15),  dar şi 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 47.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau