În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 62.000 de lei.

În intervalul orar 16.00-20.00, pe raza municipiilor, orașelor și pe principalele drumuri naţionale și județene, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați bicicliști sau cărutași.

În timpul activităţilor, poliţiştii au depistat 37 de biciclişti şi 22 de caruţaşi care au încălcate regulile de circulaţie.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 73 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 9 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 131 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 26 de ani, din Ziduri, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (41), dar şi pentru alte abateri în trafic (52).

Poliţiştii au reţinut alte 4 permise de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și depășirea neregulamentară.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi de trafic, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan!

Sursa: Realitatea de Buzau