În data de 01 martie a.c., poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi şi polițiști locali, au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, la activităţile de verificare participând peste 250 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 20 de societăți comerciale, în 40 de locaţii de interes, fiind verificate şi legitimate peste 1200 de persoane.

Au fost efectuate şi acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2. În acest context au fost verificate 20 de mijloace de transport public în comun.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale dintre care 30 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 20.000 de lei.

”Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic în perioada următoare pe raza întregului judeţ” transmit polițiștii buzoieni.     

Sursa: Realitatea de Buzau