La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, alături de pompieri şi jandarmi, au organizat şi desfăşurat o activitate cu elevii ciclului gimnazial, menită să aducă în atenţia acestora importanţa vieţii, frumuseţea drepturilor şi libertăţilor, dar şi responsabilitatea obligaţiilor ce decurg din existenţa noastră ca cetăţeni. Vineri, 23 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu pompieri şi jandarmi, au vizitat elevii de la Școala Gimnazială Glodeanu Sărat.

Sub sloganul ”Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au unitatea şcolară vizată, într-o formulă inedită: poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – Biroul Siguranță Școlară, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău – Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare și jandarmii montani de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău.

Elevii s-au arătat foarte entuziasmaţi de activităţile la care au fost provocaţi şi, prin dialog şi exemple practice, au conştientizat cât este de important pentru elevii noștri să aprecieze importanța unei vieți sănătoase din punct de vedere social,  prin participarea la activități în cadrul cărora să învețe asumarea unei conduite corecte. De asemenea, au înţeles că viaţa şi propria siguranţă sunt de neînlocuit, fiind sensibilizaţi asupra conceptului prin elementele de prim-ajutor care le-au fost prezentate. Contextul actual, social și medical, ne determină să dezvoltăm comportamente proactive în rândul tinerilor, capabile de intervenție conștientă în vederea aplicării unor norme medicale minime care pot face diferența atunci când vorbim de viața fiecăruia, cu precădere în cazul unui accident de circulație cu victime.

Nu în ultimul rând, organizatorii activităţii au adus în atenţia elevilor importanţa de a deveni autonom, de a cunoaşte minime coordonate de natură a-i menţine în sfera siguranţei, indiferent că se află în mediul cunoscut sau mai puţin familiar.

În încheiere, cei peste 100 de elevi participanţi, dar şi cadrele didactice care i-au însoţit, au fost consiliaţi cu privire la problemele ce decurg din consumul de substanţe interzise, despre cum pot fi reconoscute astfel de comportamente, dar şi despre importanţa de a se ţine departe de astfel de anturaje toxice.

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPreședintele PPE: Bulgaria și România trebuie să devină state membre ale spațiului Schengen
Articolul următorUn brăilean de 58 de ani, fără permis de conducere, conducea un ansamblu rutier neînmatriculat