În data de 01 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 40.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 30 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 23 pentru abateri săvârşite de pietoni, iar 73 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere.

Dintre acestea, 9 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 3 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi unul pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare.

Poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au desfăşurat ieri în intervalul orar 11.00 – 16.00, o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere prin verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Poliţiştii au depistat şi sancţionat 27 de șoferi care conduceau autovehicule cu diferite defecţiuni tehnice. Totodată, au retras 7 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Buzău, au acţionat pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane. În timpul activităţilor poliţiştii au verificat peste 30 de autovehicule, au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi au reţinut o autorizaţie taxi şi un atestat profesional. 

Sursa: Realitatea de Buzau