În data de 13 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 89 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 31 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 8 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate pe timp de noapte – 114 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 34 de ani, din Tulcea, ce rula pe DN2E85, în localitatea Oreavul.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, precum şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (9), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (6), dar şi 23 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 40.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau