În intervalul orar 11:00-16:30, Parcul Crâng din Buzău a debordat astăzi de voie bună, râsete și o mare de copii. 

A fost o zi specială pentru toate structurile teritoriale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, polițiști, pompieri, jandarmi, specialiști antidrog, care  _au acționat în sistem integrat_, spre bucuria copiilor, aceștia având astfel acces la toate mijloacele tehnice din dotarea forțelor de ordine. 

 *Ziua Internațională a Copilului* i-a găsit pe cei mici dornici să-i întâlnească pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Sărbătoriții zilei au fost încântați de tehnica luptătorilor, menită să îi ajute în intervențiile zilnice.

Mare le-a fost bucuria și când i-au întâlnit pe Dan și Fio, prietenii patrupezi ai polițiștilor din dispozitivul de ordine și siguranță publică.

Totodată, micii oaspeți au fost încântați să exploreze Laboratorul de Educație Rutieră și să exerseze regulile de circulație pe gameboardul tematic. 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu ce ai Biroului Siguranță Școlară, i-au angrenat pe copii în jocuri interactive, le-au oferit sfaturi preventive și răspunsuri legate de orice curiozitate privind profesia de polițist.

Unul dintre cele mai inedite standuri a fost creat de polițiștii criminaliști, care  le-au făcut demonstrații practice cu privire la descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme. 

Totdată, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor le-au explicat micuților că ei sunt cei care salvează animăluțele aflate în pericol sau bolnave.

„Pe lângă distracție, prin organizarea acestor activități, noi am urmărit și urmărim în continuare ca cei mici să înțeleagă că suntem în preajma lor mereu, pentru a ne asigura că sunt bine și că nu ajung în situații de pericol. 

La mulți ani tuturor copiilor! Nu uitați să vă puneți amprenta pozitivă în lume!” este mesajul transmis de polițiștii buzoieni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentEuropenii, campioni la băut alcool. Care sunt țările cu cel mai mare consum și pe ce loc se află România
Articolul următorCare sunt avantajele pentru sănătate dacă dormi cu ușa la cameră deschisă