Pentru asigurarea unui climat de ordine publică și pentru diminuarea nemulțumirilor, disconfortului provocat de prezența persoanelor fără adăpost  în anumite zone din municipiul Buzău, polițștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică, au identificat un număr de 33 de oameni ai străzii și au intensificat acțiunile de prevenire, descurajare a acestui fenomen, prin multiplicarea raziilor în  intersecții, zona supermarketurilor, pe străzi și în parcuri.

În nenumărate rânduri, polițiștii locali, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Buzău, au mutat/preluat din stradă persoanele fără adăpost și le-au condus către serviciile sociale, respectiv Centrul De Zi și De Noapte Pentru Persoane Adulte Fără Adăpost.

Nici reprezentanții serviciilor sociale nu au posiblitatea legală de a-i determina să nu mai iasă în stradă și să ramână în centrele ce le sunt destinate, împotriva voinței lor. De asemenea nici sancționarea acestora nu este o soluție deoarece aceștia nu își plătesc amenzile și nu au bunuri urmăribile.

„Trebuie  să înțelegem că prezența lor în intersecții prezintă un pericol iminent pentru participanții la trafic, iar adăpostirea lor în scările de bloc, parcuri, pe străzi creează un mare disconfort pentru cetățenii municipiului. Pentru a nu  mai fi nevoită să acționeze doar la efect, ci și la cauză, Poliția Locală face apel la cetățeni pentru a nu mai oferi bani și bunuri persoanelor fără adăpost, deoarece în acest fel aceștia aleg să rămână în stradă”, spun polițiștii locali buzoieni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCopilul rănit ieri în accidentul de pe DJ203I, în localitatea Scutelnici, se află internat în stare gravă, dar stabilă
Articolul următor38 de județe raportează culturi distruse de secetă