În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 791 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

La data de 23 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei oraş Pogoanele, în timpul acţiunilor de verificare, au constatat că la o societate comercială era în desfăşurare un eveniment privat.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că este vorba despre o petrecere aniversară, la care participau 17 persoane.

Petrecerea a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul evenimentului şi administratorul societăţii comerciale au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 17.500 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau