Peste 80% dintre şcolile din judeţul Buzău vor începe cursurile, săptămâna viitoare, faţă în faţă, după ce Ministerul Educaţiei a permis reluarea activităţilor fizice în şcolile din localităţile cu incidenţa cazurilor de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, dar şi după creşterea procentului de profesori vaccinaţi. 

Din cele 472 de unităţi de învăţământ câte sunt în judeţ, vor rămâne în online doar 75, dintre care 2 din cauza infrastructurii. 73 sunt în on-line pentru că au procentul de vaccinare mai mic de 60% şi sunt din localităţi unde rata de incidenţă este peste 3 la mie.

Săptămâna viitoare, aproximativ 54 de mii de elevi vor fi prezenţi în clase, în timp ce în online rămân circa 7300. Conform ultimelor raportări, judeţul Buzău are o rată a îmbolnăvirilor cu Covid de 3,72 la mia de locuitori. Cinci comune, Pardoşi, Odăile, Florica, Colţi şi Chiliile au o incidenţă 0, fără nici un caz de Covid în ultimele 2 săptămâni.

Cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor în judeţul Buzău este la Săpoca, 10.74 cazuri de covid la mia de locuitori, în timp ce municipiul Buzău are 4.96 cu 643 de infectări în ultimele 14 zile.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „Statul paralel a rămas. În spatele negocierilor este un alt război”
Articolul următorLudovic Orban, la Realitatea PLUS, despre BLATUL PNL-PSD care îl scapă pe Iohannis de suspendare – Marea împărțeală de ministere