Peste 50 de elevi din judeţul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu

Şi În acest an, au fost si elevi buzoieni nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu. Aceştia vor fi repartizaţi peste o săptămână, într-o sesiune specială.

În perioada 10 – 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

Ca și în anii precedenți, Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost cel mai soliticat. Ultima medie de admitere a fost 8,23, la profilul Ştiinte Sociale.  La polul opus, au fost licee unde ultima medie a fost 2,15, cum ar fi profilul “Resurse naturale şi protecţia mediului” de la Colegiul Agricol din Buzău.

Concurență mare a fost și pentru locurile de la  Colegiul National Mihai Eminescu . Ultima medie de admitere a fost 8,23, la profilul Ştiinte Sociale.  La polul opus, au fost licee unde ultima medie a fost 2,15, cum ar fi profilul “Resurse naturale şi protecţia mediului” de la Colegiul Agricol din Buzău.

 

Articolul precedentBuzaul, sufocat de masini. Politistii locali, cu ochii pe rablele abandonate pentru eliberarea locurilor de parcare
Articolul următor14 Transferuri, pentru echipa de rugby ! La Gloria au rămas doar patru buzoieni