În perioada 8 – 10 aprilie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 492 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 54 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

În ziua de 8 aprilie a.c., în intervalul 14.00-22.00, pe DN2E85 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Buzău, în colaborare cu Serviciul Rutier Vrancea au desfășurat o acțiune pentru combaterea accidentelor grave produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate.

Aparatele radar au înregistrat în weekend 270 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 37 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 182 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 24 de ani, din Iași, care rula pe DN2E85, în afara localității Poşta Câlnău.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (98), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(16), dar şi 56 pentru alte abateri în trafic.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul pe contrasens.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 31 de pietoni.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 190.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau