În perioada 15 – 17 aprilie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 483 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 50 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

În data de 15 aprilie a.c., în intervalul 14.00-22.00, pe DN2E85, ipolițiștii din cadrul Serviciului Rutier Buzău în colaborare cu Serviciul Rutier Vrancea au executat o acțiune pentru combaterea accidentelor grave produse pe fondul vitezei neadaptate.

Aparatele radar au înregistrat în weekend 291 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 36 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 156 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bucureștean de 31 de ani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Cioranca.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (55), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(16), dar şi 72 pentru alte abateri în trafic.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar,  precum şi pentru conducerea agresivă.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 32 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 193.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau