În perioada 29 aprilie – 01 mai  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 424 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 60 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 230 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 41 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte – 174 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui buzoian de 25 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localității Cioranca.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (39), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(14), dar şi 78 pentru alte abateri în trafic.

Alte 19 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 60 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 173.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau