În perioada 8 – 10 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 348 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 78 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând cu vineri, 8 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 196 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 58 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 187 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bărbat de 26 de ani, din Focşani, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 20 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificiaţiei culorii roşii al semaforului electric.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (50), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (20), dar şi 44 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 175.000 de lei.

De asemenea, au întocmit trei dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi pentru refuzul recoltării de mostre biologice.

 

 

Sursa: Realitatea de Buzau