În perioada 12 – 14 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 339 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 44 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând de vineri, 12 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora. Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice și care au pus în pericol siguranța rutieră.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 188 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 30 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 141 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui şofer de 26 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85 în localitatea Cioranca.

Alte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri și pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (42), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (14), dar şi 52 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 150.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMăsuri pentru prevenirea şi combaterea prejudicierii fondului forestier aplicate de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Grebănu
Articolul următorÎn weekend, poliţiştii rutieri au constatat abateri grave la regimul circulaţiei în 9 cazuri