În perioada 22 – 25 iulie  a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 292 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 40 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 120 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 25 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 175 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 39 de ani, din Topliceni, care rula pe DN2E 85, în afara localității Poşta Câlnău.

Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (30), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (14), dar şi 43 pentru alte abateri în trafic.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 67 de pietoni.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 118.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau