Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicația APEL 112 care le poate salva viața într-o situație critică.

De la lansarea aplicației și până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil. Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare.

„În ultima perioadă, aplicația APEL 112 a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetățenii sună la 112 prin aplicația mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezența unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconștiente pe stradă”, transmit reprezentanţii ISU Covasna.

Campania de promovare a aplicației APEL 112 se derulează la nivel național prin difuzarea spoturilor radio și TV, recomandate ca fiind de interes public de către Consiliul Național al Audiovizualului.
Totodată, STS a identificat și alte canale de promovare a aplicației, prin diseminarea materialelor pe panourile stradale din București și din țară, precum și pe monitoarele existente în mijloacele de transport în comun.

Mai multe detalii aflaţi accesând link-ul https://www.sts.ro/ro/serviciu-localizare-apel-112

Articolul precedentSute de oameni de fotbal vor dona sânge, la Buzău
Articolul următorDe la 1 ianuarie 2020 se majorează taxele și impozitele buzoienilor