Suspiciunile anchetatorilor se îndreaptă către mai mulți muncitori care ar fi fost aduși la fermă tocmai din județul Brăila

Nu a fost formulat încă un punct de vedere oficial privind traseul epidemiologic, dar, apariția bolii la Puiești ar avea legătură cu mai mulți muncitori aduși de la Brăila de către proprietarul exploatației.

Ei ar fi fost cei care ar fi purtat virusul pe haine, pe încălțăminte sau pe alte obiecte care au intrat în contact cu porcii bolnavi.

Trebuie menționat că Brăila se numără printre județele afectate puternic de virusul pestei porcine, măsurile luate aici de autorități fiind fără precedent. Zeci de mii de animale vor fi luate din gospodării și exploatații agricole, urmând a fi eutanasiați.

Ancheta în curs va releva condițiile în care a izbucnit focarul de pestă porcină africană ce a dus la sacrificare a 90 de porci în regim de urgență. În urma întrunirii de azi-dimineață, autoritățile sanitar-veterinare și reprezentanții Prefecturii au stabilit un plan de măsuri pentru limitarea efectelor

Articolul precedentCabinet stomatologic, la Spitalul Județean
Articolul următorBanca de gene, un proiect realizabil la Buzau