Evaziune fiscală cu mașini second hand. Marți dimineață, polițiști din toată țară fac percheziții în cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu mașini second hand.

Prejudiciul este imens, de peste 35 de milioane de lei. Descinderi au loc în Buzău, Galați, Vrancea, în alte 17 județe și în Capitală.

”La data de 25 februarie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 175 de mandate de percheziţie domiciliară şi 19 mandate de aducere în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Bihor, Buzău, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea. Activităţile fiind desfăşurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice”, anunţă IGPR.

Cercetările privesc o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile effectuate. Astfel, indivizii s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.
În aceste cinci dosare, polițiștii  de la Direcția Economică a IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, vor pune în aplicare 175 de mandate de percheziţie domiciliară şi 19 mandate de aducere.  Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din IGPR și din toate județe implicate. De asemenea, specialiştii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalităţii achiziţiilor intracomunitare de autoturisme de pe piaţa europeană.

Articolul precedentBuzoiancă întoarsă din Italia, internată la Spitalul Județean. Simptomele, îngrijorătoare
Articolul următorTânăra suspectă de coronavirus, transportată la București