În ziua de 27 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Buzău şi în localitatea Mărăcineni.

În urma cercetărilor poliţiştii au identificat principalul bănuit, un tânăr de 27 de ani, din Mărăcineni. Tânărul ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat, fapte sesizate în perioada de mai-august a.c..

Polițiștii buzoieni au demarat cercetările în urma mai multor sesizări ale unor firme de transporturi care s-au trezit cu încărcăturile TIR-urilor înjumătățite. În fapt, șoferii care încărcau mașinile cu bere, zahăr, ulei sau alte alimente, dar mai staționau o vreme pe raza orașului înainte de a pleca în cursă, se trezeau că cineva tăia șufele care susțineau baxurile și fura din marfă. 

”Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi profitat de faptul că autotirurile aparţinând mai multor societăţi comerciale, erau parcate în zone slab iluminate din municipiul Buzău şi ar fi sustras din semiremorci bunuri alimentare. Bănuitul ar fi sustras aproximativ 200 de butoaie, baxuri şi saci cu băuturi alcoolice, respectiv alimente. Prejudiciul total este de peste 30.000 de lei” au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

După ce fura marfa din TIR-uri, bărbatul le încărca în mașina sa personală, un BMW, și le transporta în diverse locații după care le vindea către diferite magazine alimentare din orașul Buzău, Vadu Pașii și Glodeanu Sărat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Față de tânăr s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar astăzi instanța a decis arestarea acestuia pentru 30 de zile. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPeste 13.000 de noi infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația în fiecare județ!
Articolul următorReținut pentru furt din locuință și dintr-un autoturism