În ziua de 09 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința unui bănuit de comiterea unor furturi calificate.

În urma cercetărilor şi a investigaţiei tehnico-științifice a locului faptei în fiecare caz, a fost identificat ca fiind principalul bănuit un tânăr de 21 de ani, din Vernești. Tânărul ar fi săvârșit patru infracțiuni de furt calificat și o tentativă la furt calificat, fapte sesizate în perioada mai-iunie a.c..

Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi pătruns în cinci imobile și în anexele acestora, din Vernești, locuințele unor persoane cu vârste cuprinse între 60 și 87 de ani, în unele situaţii profitând de faptul că imobilele nu sunt locuite permanent. Bănuitul ar fi sustras mai multe unelte electrice de gospodărie, sume de bani, cereale și alte bunuri.

Prejudiciul a fost estimat la 8000 de lei şi a fost recuperat în procent de 70%.

Față de bănuit s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul acestei zile, instanţa a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Sursa: Realitatea de Buzau