În data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru combaterea indisciplinei pietonale şi responsabilizarea pietonilor care îşi pun viaţa în pericol prin modul în care aleg să traverseze drumurile publice.

În urma acţiunilor au fost consiliaţi 44 de pietoni cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte. Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 30.000 de lei.

Din totalul acestora, 47 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 12 pentru neportul centurii de siguranţă, 4 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 17 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise – 9 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise şi unul pentru neacordarea  de prioritate de trecere pietonilor ce traversează regulamentar ori autovehiculelor care au acest drept.

Cea mai mare viteză în localitate – 126 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unei şoferiţe de 52 de ani, din Bucureşti, depistată la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Limpeziş.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFoto: Accident pe DN2E85, la ieșire din Buzău spre Ploiești
Articolul următorCum a ajuns Iohannis la mâna PNL. Președintele jucător „trăiește” din mila lui Cîțu