În ultimile 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 155 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Poliţiştii ruteiri au organizat şi desfăşurat ieri, acţiuni conștientizarea necesității portului centurii de siguranţă. În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat 35 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.

Tot ieri, polițiștii au avut în vedere și prevenirea accidentelor în care victime pot fi pietonii. În cadrul acțiunii au fost consiliați 50 de pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

Aparatele radar au înregistrat 55 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile,  respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză – 155 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unei femei de 46 de ani, din Bacău, care rula pe DN2E85, în afara localității Costești.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (5), dar şi pentru alte abateri în trafic (21). 

Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și neacordarea priorității de trecere.

De asemenea, polițiștii au întocmit și 2 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 47.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentElevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la siguranță școlară
Articolul următorCristi Pustai demis de la Gloria Buzău după înfrângerea în fața Unirii Constanța