În luna ianuarie a acestui an, autorităţile municipale au deschis pasajul subteran de pe bulevardul Unirii, din dreptul Catedralei Municipale. Intenţia edililor a fost aceea de a-l reda circulaţiei pietonale într-un timp cât mai scurt. Ca urmare a unor probleme cât se poate de obiective, lucrările de reabilitare nu vor putea începe mai devreme de primăvara viitoare.      

Întârzierea începerii lucrărilor de reabilitare la pasajul subteran de pe bulevardul Unirii îi irită atât pe locuitorii Buzăului, cât şi pe edili.

Începerea  lor este condiţionată de unele decizii ale administraţiei locale, adoptate cu ani în urmă.

Pasajul a fost redeschis în luna ianuarie pentru a se putea constata starea lui şi pentru a se putea alcătui proiectul de reabilitare.

Numai că, toate operaţiunile de alipire a celor 7 loturi cadastrale care au divizat pasajul au întârziat termenul avansat iniţial de primărie pentru vara lui 2018.

În primă fază, pasajul va rămâne doar pietonal, fără spaţii comerciale în interior sau la suprafaţă iar gurile de acces vor fi închise pe timpul nopţii, după modelul celor de la metroul bucureştean.

În acelaşi timp, se caută şi cea mai bună soluţie pentru amenajarea zonelor de intrare şi de ieşire din pasaj.

Articolul precedentVIDEO O femeie a descărcat un spray lacrimogen la UPU Buzău . Iată imagini surprinse de camerele de supraveghere
Articolul următorDe luni, vor fi introduse autobuze speciale pentru elevi