O parcare subterană, cu două sau trei niveluri, va fi amenajată în centrul municipiului Buzău, în vecinătatea bisericii Sfinţii Îngeri. Acesta este unul dintre proiectele pe care Primăria Buzău intenţionează să le demareze în acest an.

Parcarea va avea o capacitate de cel puţin 250 de locuri şi ar putea fi construită cu bani europeni. Primarul Constantin Toma spune că la suprafaţă va fi amenajat un parc.

„Deasupra nu vom mai avea parcare, ci vom avea o extindere a parcului. Practic, se va dubla Parcul Sfinţii Îngeri, ceea ce nu este deloc rău. Iată că în centru avem, de fapt, vom avea, o extindere a parcurilor din acest moment”, a declarat Constantin Toma.

Primarul municipiului Buzău a anunţat că firma care va realiza studiul de fezabilitate va trebui să facă şi un studiu geotehnic pentru a stabili dacă solul permite construirea unei parcări subterane cu parter minus trei niveluri sau parter minus două niveluri. În funcţie de rezultatele studiului geotehnic, se va trece la întocmirea proiectului construcţiei.

O parcare subterană, cu trei niveluri, a fost inaugurată în urmă cu doi ani, la Oradea, şi a costat 8 milioane de euro.

 

Sursa: Realitatea de Buzau