Animalele sălbatice, urşii, lupii, dar şi şacalii, au produs pagube de peste 100.000 de lei pe raza judeţelor Vrancea şi Buzău, de la începutul anului şi până în prezent, potrivit reprezentanţilor Gărzii Forestiere Focşani, care exercită atribuţiile specifice pe teritoriul a şase judeţe, respectiv Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

„De la începutul anului 2022 şi până în prezent, în judeţul Buzău avem 50 de persoane păgubite. Aici vorbim atât de atacuri ale urşilor, cât şi ale lupilor, dar şi de un atac al şacalului. Au fost afectate 64 de familii de albine, o bovină, opt suine, 89 de ovine şi 39 de caprine, cu o valoare a pagubelor de 88.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Forestiere Focşani, Cristea Toma.

Cele mai multe pagube produse de urs în județul Buzău s-au înregistrat în localitatea Nistoreşti.

În judeţul Buzău au fost înregistrate pagube ale animalelor şi asupra culturilor agricole.

„Pagubele produse asupra terenurilor agricole sunt mici anul acesta. De regulă, pagubele sunt înregistrate începând cu luna septembrie. Pe judeţul Buzău au fost înregistrate pagube la rapiţă, pe 4,2 hectare, şi la cultura de grâu, fiind afectate 3,5 hectare”, a precizat Cristea Toma.

Sursa: Realitatea de Buzau